NL / EN

Pigmentvlekken

Pigment is een licht of donkere kleurstof dat onze huid aanmaakt bij blootstelling aan UV. De stof melanine (pigment) beschermt ons lichaam tegen schadelijke straling van UV. Naarmate u ouder wordt, zullen de meeste pigmentvlekken ontstaan op handen, decolleté en gezicht. Dit omdat de huid vroeger teveel is blootgesteld aan de zon of eerder is beschadigd. Ook kunnen de pigmentvlekken ontstaan door hormonale scommelingen of is het een erfelijkheid. Met de juiste behandeling kunnen wij uw pigmentvlekken op een veilige manier verwijderen.

Voor tarieven klik op prijslijst

 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Voor het weg laseren van pigmentvlekken heeft u vaak aan 1 of 2 behandelingen voldoende. Het laseren van pigmentvlekken met behulp van de YAG laser is zeer veilig. Na de behandeling zal de behandelde huid een aantal dagen donkerder kunnen worden. Het is dan ook belangrijk dat u het lichaam zijn werk laat doen en niet de korstjes weg krabt.

Doet de behandeling pijn?

De gevoeligheid van de zenuwuiteinden in de huid varieert per persoon en lichaamsdeel. Wat u voornamelijk voelt is een warme prikkeling, u kunt het ook ervaren als het kaatsen van een elastiek tegen de huid.

Hoe ziet de huid eruit na de behandeling?

Meteen na de behandeling is op het behandelde gebied een witte waas te zien, dit wordt ook wel ‘lasersnow’ genoemd. Dit is een normale reactie van de huid. De witte waas zal binnen 15 á 30 minuten wegtrekken. Ook kan er een lichte zwelling te zien zijn met wat roodheid eromheen. De huid hoeft na de behandeling niet afgedekt te worden.

Welke maatregelen moet ik nemen?

Twee weken voor de behandeling moet u de zonnebank en zon vermijden. Twee weken na de behandeling kunt u het behandelde gebied insmeren met een Sun block (minimaal factor 30). Dit is van belang om pigmentverstoring van de huid te voorkomen. Houd de huid ook 48 uur droog.

Reviews