NL / EN

Schimmelnagels

Een schimmelnagel is een nagel die is aangetast door een schimmelinfectie. Dit wordt ook wel kalknagel genoemd. Schimmelnagels verkleuren, worden dikker en bros en zijn in sommige gevallen hinderlijk bij dagelijkse activiteiten. De infectie kan ontstaan door:

- Een schimmelinfectie aan de voeten (opgelopen tijdens het sporten, zwemmen of in de sauna);

- Een beschadiging van de nagel;

- Een warm en vochtig klimaat;Een beschadiging van de nagel

- Een slechte doorbloeding van de voeten.

Tijdens de behandeling vernietigt het laserlicht de schimmels zonder de nagel, het nagelbed of de omliggende huid te beschadigen. De laser verhit alleen de nagel, waardoor de schimmels worden vernietigd. Deze warmte is voelbaar maar goed te verdragen. Het aangetaste deel van de nagel groeit uit en maakt plaats voor een gezonde nagel.

 

Voor tarieven klik op prijslijst

 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

De schimmelnagels worden vier keer behandeld met steeds een tussenpoos van vier tot zes weken. Na deze vier behandelingen wordt er een controle-afspraak gemaakt, soms wordt er dan nog een aanvullende behandeling geadviseerd. Meestal duurt het enkele maanden tot langer dan een jaar voordat de nagel weer gezond is. Hoe lang het duurt voordat u weer een gezonde nagel heeft, is afhankelijk van de uitgebreidheid van de schimmelinfectie en uw persoonlijke omstandigheden.

Welke maatregelen moet ik nemen?

- Was uw sokken op 60º C.

- Uw voeten goed af te drogen, ook tussen uw tenen

- Slippers te dragen in openbare ruimtes zoals doucheruimtes, sauna’s en zwembaden

  Wanneer u last heeft van zweetvoeten kan voetpoeder helpen of het gebruik van inlegzolen om het vocht te absorberen. 
  De transpiratie zorgt voor een warme, vochtige broeiplek voor schimmels.
 
- Zorg voor voldoende ventilatie in schoenen. Bij strakke schoenen/ laarzen kan de warmte niet weg, wat een ideale plek voor
  schimmels oplevert.

 

Reviews