NL / EN

Tattoo of permanente make- up verwijderen

Heeft u spijt uw permanente make- up of tatoeage, of misschien vindt u uw tatoeage niet meer zo mooi en past deze niet meer bij u. 
Is de permanente make- up niet (meer) naar uw zin? 
Dan kan laseren een optie zijn.

Tevens is het mogelijk om uw tatoeage af te zwakken qua kleur intensiteit voor een latere cover-up.

Bij deze verwijdering d.m.v. laseren, wordt gewerkt met de Q-switched YAG laser. Deze laser werkt snel opeenvolgend met laserpulsen met een spot van ca. 4 mm2. Door de smalle laserbundel die de Q-switched YAG laser produceert kan heel precies worden gewerkt.

De ingekapselde kleurstoffen in de huid worden door het hitte-impuls van de Yag Laser in kleine deeltjes kapot gemaakt. Tijdens dit proces ontstaat er op de huid een tijdelijke witte verkleuring. Dit wordt 'laser-snow' genoemd en verdwijnt in 15 tot 30 minuten. Tijdens de laserbehandeling wordt een gedeelte van deze kleurstofdeeltjes direct afgestoten. Een ander groot aantal wordt teniet gedaan door korstvorming en verdwijnt met het genezen van de huid.

 

Voor tarieven klik op prijslijst

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal benodigde behandelingen is vooraf niet precies aan te geven. Immers is geen enkele tatoeage/ permanente make- up hetzelfde en niet iedere huid reageert hetzelfde. Om een donkere tatoeage te verwijderen zijn er gemiddeld 6 tot 10 behandelingen nodig. Ingekleurde tatoeages vereisen meerdere behandelingen. De interval tussen de behandelingen is 6 à 8 weken. Deze tijd is nodig om de afvalstoffen af te voeren en de huid volledig te laten herstellen.

Verdraagt uw huid maar een lage intensiteit dan zijn meer behandelingen nodig dan wanneer de huid een hogere intensiteit verdraagt. Gevoelige lichaamsdelen worden doorgaans vaker behandeld omdat deze locaties een lagere behandelinstelling vereisen.

Doet de behandeling pijn?

De gevoeligheid van de zenuwuiteinden in de huid varieert per persoon en lichaamsdeel. Wat u voornamelijk voelt is een warme prikkeling, u kunt het ook ervaren als het kaatsen van een elastiek tegen de huid.

Hoe ziet de huid eruit na de behandeling?

Meteen na de behandeling is op de tatoeage of permanente make-up een witte waas te zien, dit wordt ook wel ‘lasersnow’ genoemd. Dit is een normale reactie van de huid. De witte waas zal binnen 15 á 30 minuten wegtrekken. Tevens kan er een lichte zwelling op het behandelde gebied te zien zijn met wat roodheid eromheen. De huid hoeft na de behandeling niet afgedekt te worden.

Op de dag van de behandeling is het goed om extra water te drinken zodat het lichaam de afvalstoffen beter kan afvoeren.

Welke maatregelen moet ik nemen?

Twee weken voor de behandeling moet u de zonnebank en zon vermijden. Na uw behandeling moet u uw huid insmeren met een zalf die u van ons meekrijgt, houd de huid 48 uur droog van water. Enkele weken later als het gebied blootgesteld wordt aan de zon, kunt u de behandelde tatoeage/ permanente make-up insmeren met een 'sun block' (minimaal factor 30). Dit is van belang om pigmentverstoring van de huid te voorkomen. Soms treedt er wat pigment reactie op waardoor de huid plaatselijk donkerder of lichter kleurt wanneer u weer in de zon gaat. Deze reacties verdwijnen over het algemeen na een langere tijd weer vanzelf.

Reviews