Maak een afspraak

Licht- en Lasertherapie

Ongewenste haargroei

Ervaart u hinder van ongewenste haargroei in het gelaat of op het lichaam? Door middel van laserbehandelingen met onze Candela GentleLase Pro, kan er na enkele behandelingen de ongewenste haargroei sterk gereduceerd worden en voor een lange periode wegblijven. Candela medical is een Amerikaans bedrijf met jarenlange ervaring in (medische) laserapparatuur en is vandaag de dag nog steeds vooruitstrevend. De GentleLase Pro is een Alexandrite (755nm) laser die zich kenmerkt dat het zowel zeer dunne/ medium haren als dikke haren, snel en efficiënt aanpakt. Doordat de laser is uitgerust met  het Dynamic Cooling Device™, ervaart u als cliënt minder discomfort tijdens de behandeling. Het zorgt voor een efficiënte koeling van de huid door middel van cryogeen afgifte bij elke laserpuls. Zo zijn de behandelingen vele malen aangenamer.

Hoe werkt het?

Ontharen middels laser, gebeurt met een gebundelde laserstraal die via de haar naar de haarwortel gaat. Daar wordt de straal omgezet in warmte. Deze warmte wordt op zijn beurt weer omgezet in energie zodat deze diep doordringt tot in het haarzakje, waarna vervolgens het haar word vernietigd. Voor een effectief resultaat zijn er meerdere behandelingen nodig. Dit komt omdat het haar zich in de haargroeifase (anagene fase) moet bevinden. Niet alle haren op het te behandelen gebied zijn tegelijkertijd in deze fase. Bij de volgende behandeling 4 á 6 weken later behoren de volgende haren weer wel tot de groeifase en zult u merken dat gaandeweg de beharing meer diffuus zal zijn.

Couperose, rosacea en pigmentaties

Verwijde bloedvaatjes of egale roodheid in het gelaat… Vaatafwijkingen kunnen uw gezicht of decolleté ontsieren. Dit geldt eveneens voor pigmentaties. Met behulp van onze Candela Nordlys en GentleLase pro kunnen we deze indicaties sterk reduceren of zelfs laten verdwijnen.

Welke vasculaire indicaties kunnen behandeld worden:

 • Couperose
 • Diffuse roodheid
 • Poikiloderma van Civatte (zonnehals)
 • Cherry angioma
 • Rosacea
 • Spider naevus
 • Venous lake
 • Wijnvlek

Hoe werkt het?

De lichtflitsen die op de huid terecht komen bij storende vaatjes of roodheid,  geven warmte af. Deze warmte wordt  geabsorbeerd door de in het bloedvat aanwezige rode kleurstof  ‘hemoglobine’. Het bloedvat wordt vernietigd en zal deze vanzelf door het lymfesysteem worden opgeruimd.

Pigmentaties worden met dezelfde techniek als vaataandoeningen behandeld. Enkel bij pigment wordt het grootste deel aanwezige kleurstof ‘melanine’ geabsorbeerd. De pigmentcellen worden hierdoor vernietigd en enkele dagen na de behandeling zal er een donkere verkleuring optreden waarna later een vervelling zal ontstaan.

Beenvaten

Beenvaatjes kunnen ontstaan door hormoonschommelingen, een zwangerschap of een staand beroep waarbij veel druk wordt uitgeoefend op de bloedvaten. Beenvaatjes geven meestal geen medische klachten, maar worden vaak als ontsierend ervaren.

Ze liggen oppervlakkig in de huid en kunnen een rood/ paars component hebben. Met de ND- YAG 1064 nm kunnen we specifiek de beenvaten aanpakken zonder de omliggende huid te beschadigen.

Littekens, poriën en lijntjes

Ervaart u hinder van een onregelmatige huidstructuur? Met behulp van onze Frax1550 Erbium Glass laser kunnen we veel indicaties sterk verbeteren. Deze manier van behandelen zorgt voor huidvernieuwing door het stimuleren van collageen en elastine in de diepere huidlagen.

 Welke indicaties kunnen behandeld worden:

 • Littekens
 • Striae
 • Grove poriën
 • Algehele huidverbetering/ verjonging
 • Fijne lijntjes en rimpels

Hoe werkt het?

De gefractioneerde laser creëert kleine ‘warmte’ kolommen in de dieper gelegen huidlagen. Hierbij wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd, maar tegelijkertijd blijft de opperhuid wel intact. De laser bevat een koelingssysteem waardoor er voldoende comfort op de huid aanwezig is. Na de behandeling zal de huid wat rood zien en kan deze enkele dagen lichtelijk ruw aanvoelen. Om voldoende resultaat te verkrijgen zijn meerdere behandelingen noodzakelijk, dit kan variëren tussen de 3 á 6 keer.


Voor tarieven klik hier

Vraag en antwoord

Welke voorbereidingen moet ik zelf treffen?

Vermijd huidirritatie of 'extreme' bruining van het gebied dat behandeld moet worden. Gebruik een goede sun block (SPF 30/ 50), 2-3 keer per dag aanbrengen. Licht- en laserbehandelingen tijdens de zomerperiode moet geen belemmering zijn, mits men zich goed beschermt tegen UV straling. Het is immers zonde van de lopende ontharingsbehandelingen als men tijdens de zomer stopt. Zo wordt de kuur namelijk afgebroken en moeten de behandelingen opnieuw worden opgebouwd. Dit heeft te maken met de haargroeifasen.  

Bij huidtypes die extreem diep bruin worden, mogen deze na 4 weken de behandelingen hervatten. Vermijd het gebruik van anticoagulantia gedurende 10 dagen voor de behandeling, als de medische conditie dit toestaat.

Hydrateer de huid van het behandelgebied een dag voor de behandeling.

Gebruik geen irriterende producten gedurende 2-3 dagen voor de behandeling.

Arriveer voor de behandeling met een schone huid. Er mag geen lotion, make-up, parfum, poeder, bad/douche olie aanwezig zijn op de huid die behandeld moet worden.

Stop met bleken, epileren of harsen van de haren gedurende 4-6 weken voor de ontharingsbehandeling. De haar die melanine bevat moet aanwezig zijn in de follikel omdat dit het doel is voor het laser licht.

Wanneer kan of mag ik geen licht- en laserbehandeling ondergaan?

Pacemaker of interne defibrillator

Oppervlakkig metaal of andere implantaten in het behandelgebied.

Recent of in het verleden voorkomen van huidkanker, als wel een andere vorm van kanker of pre- maligne moedervlekken.

Geschiedenis van enige vorm van kanker (enkel met overleg en goedkeuring van behandelend arts)

Zwangerschap en borstvoeding

Verminderde weerstand ten gevolge van immuun onderdrukkende ziektes zoals AIDS en HIV,of het gebruik van immuun onderdrukkende medicijnen.

Ziektes die gestimuleerd kunnen worden door de gebruikte golflengtes, zoals een

geschiedenis van Systemische Lupus Erythematosus, Porfyrie, en Epilepsie.

Patiënten met een geschiedenis van terugkerende Herpes Simplex in het behandelgebied.

Onstabiele endocriene aandoeningen zoals Diabetes, of PCO bij haarverwijdering

Enige actieve condities in het behandelgebied zoals, zweren, psoriasis, eczeem, en uitslag.

Geschiedenis van huid afwijkingen, keloïd, abnormale wondgenezing, als ook een zeer droge en kwetsbare huid.

Geschiedenis van bloedende coagulatie afwijkingen, of het gebruik van anticoagulantia.

Gebruik van medicatie waarvan bekend is dat ze lichtgevoeligheid veroorzaken bij blootstelling aan de gebuikte golflengtes, zoals Isotretinoïne (Roaccutane) in de afgelopen 6 maanden, tetracyclines.

Enige chirurgische procedure in het behandelgebied in de afgelopen 3 maanden of voordat complete genezing is voltooid.

Elektrische epilatie, waxing, of epileren in de laatste 6 weken voor de haarverwijdering behandeling.

Tatoeage of permanente make-up in het behandelgebied

Extreem gebruinde huid door de zon, zonnebank of bruinende crèmes in de afgelopen vier

weken.

Kunnen grijze en rode haren behandeld worden?

Nee, het is bij lasertherapie van belang dat de haren voldoende pigment bevatten om ze te kunnen verwijderen. Echter kunnen we grijze en rode haren wél verwijderen d.m.v. elektrisch ontharen.

Wat is het verschil van laser en IPL?

De werking van een laser- of een IPL-behandeling is in principe hetzelfde: het uitgestraalde licht verwarmt bij beiden het pigment in de haarzakjes waardoor deze worden beschadig cq. vernietigd. Het gevolg is dat er geen haar meer terug groeit. Het echte verschil zit hem in het type licht dat gebruikt wordt.

Een laser werkt met één krachtige energiestraal van één golflengte en kleur. Het voordeel van deze techniek is dat er geen licht verloren gaat en dat een laser eveneens de dieper gelegen haarwortels bereikt. Het voordeel van deze methode is dat de laser energie geeft op één specifieke plaats, waardoor de laser de haarwortels maximaal vernietigt. Daarnaast beschikt de laser over een hoger vermogen als het gaat om ontharingstechnieken.

Met de IPL methode wordt de huid beschenen met een breedspectrum licht, ook wel flitslicht genoemd. Dit licht is meer gericht op oppervlakkige vasculaire en gepigmenteerde laesies.

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

Gemiddeld zitten er 4 tot 6 weken tussen uw behandelingen voor zones in het gelaat. Lichaam varieert van 6 tot 8 weken.

Vanaf welke leeftijd mag er behandeld worden?

Voor licht- en laserbehandelingen wordt een minimum leeftijd aangehouden van 16 jaar. Tot het 18e levensjaar is schriftelijke toestemming nodig van een ouder of voogd.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal licht- en laserbehandelingen varieert per persoon en is afhankelijk van de te behandelen gebied. Voor beharing kunnen er kunnen tussen de 6 en 8 behandelingen nodig zijn voor een maximaal resultaat. Het aantal behandelingen wordt sterk bepaald door onder andere uw haar- huidskleur, haardikte en het aantal haren per huidoppervlak. Voor het behandelen van vaatjes en pigment, varieert dit van 3 tot 4 behandelingen.

Voor behandeling van littekens of lijntjes met de fractionele laser, geldt 3 tot 6 behandelingen en heeft de huid een aantal maanden nodig om voldoende collageen opbouw te kunnen realiseren.