Maak een afspraak

Peeling behandeling

 
Peelingen zijn er in veel verschillende soorten en gradaties.
Voor veel huidcondities en wensen zijn er wel 'peelingen'.
Gaat het om een doffe huid 'teint' die verdikt is, een huid die pigmentaties bevat of denkende aan een huid met ontstekingen (acné), fijne lijntjes... dan hebben we vast een peeling die bij u past.
 
Hieronder vindt u een overzicht van alle (chemische) peelingen die we aanbieden.
 
 
Klik voor meer informatie op de gewenste peeling:
 
Glycolzuur peeling

Glycolzuur:

AHA (Alpha Hydroxyzuur) is een in water oplosbaar ingrediënt en wordt gewonnen uit suikerbieten. Het verwijdert de bovenste laag van dode huidcellen waardoor er een nieuwe huidlaag verschijnt die een zachtere structuur heeft en er frisser uitziet. Er zijn weinig tot geen neveneffecten en de behandeling is zo goed als pijnloos.

Waarvoor gebruiken we een Glycolzuurpeeling?


• Huid na acne met eventuele littekens 
• Grove poriën
• Verouderde huid: om de huid een gladder aanzien te geven
• Rokershuid
• Geschikt voor droge tot normale huid
• Verbetert de vochthuishouding
                                                                                                                       

Voor een eerste behandeling met een glycolzuurpeeling wordt steeds voor een lage concentratie van 30% gekozen. Dat is veiliger, want u weet op voorhand nooit hoe een huid gaat reageren. Een huid die goed op een glycolzuurpeeling reageert, vertoont weinig tot geen neveneffecten. Wel zal de behandelde huid een tijdje bijzonder droog worden, maar dit zijn normale reacties op de peeling. Deze droogte kunt u verhelpen met een goed hydraterende verzorging. Houd er rekening mee dat u enkele dagen lang uw huid verschillende keren per dag zult moeten insmeren. Doet u dat niet, dan kan deze beginnen te schilferen. Bent u erg gevoelig voor een glycolzuurpeeling, dan kan uw huid lichtjes rood worden.
Zodra de huid aan de 30% concentratie gewend is, gaan we over op een concentratie van 50% of 70%.

De meeste mensen ervaren een glycolzuurpeeling als volledig pijnloos. Wel is het mogelijk dat uw huid na verloop van een vijftal peelingen gevoeliger wordt en dus meer kan gaan prikken, vooral op het moment dat de glycolzuurpeeling met water wordt afgewassen.

Een glycolzuurpeeling biedt al na twee tot drie behandelingen zichtbare resultaten: fijne lijntjes vervagen, de huid verstevigt door de aanmaak van nieuw collageen, de gezichtscontouren worden gelift, huidverkleuringen verdwijnen en de huid ziet er een stuk stralender uit. Dat zijn natuurlijk mooie resultaten. Een glycolzuurpeeling is niet zo efficiënt als Botox en Hyaluronzuur. Daarvoor kunt u bij ons tevens terecht en adviseren wij u graag.

Normaliter zijn gemiddeld 4 tot 8 behandelingen nodig om tot een goed resultaat te komen. Deze behandelingen worden wekelijks/ tweewekelijks gegeven en vervolgens afgebouwd. Het is aan te raden om de zon en de zonnebank tijdens de kuur te vermijden! Komt u toch buiten, bescherm uw huid met een zonbescherming met een hoge factor.

Voor tarieven klik op prijslijst 

Salicylzuur peeling

Salicylzuurpeeling:

BHA (Beta Hydroxyzuur) is een in vet oplosbaar ingrediënt en wordt gewonnen uit de bast van de wilgenboom. Het is een Carbonzuur die net als fruitzuren de hoornlaag verweken. Salicylzuur heeft de eigenschappen om diep in de poriën de opgehoopte dode huidcellen te verwijderen en poriën te reinigen. Ook heeft het ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. We gebruiken Salicylzuur daarom met name voor “verstopte” huid met open en/of gesloten comedonen. De huid wordt schoon, glad en verfijnt de structuur.

Waarvoor gebruiken we een Salicylzuurpeeling?

• Vette huid 
• Grove poriën
• Actieve acné 
• Onderhuidse verstoppingen
• Geschikt voor vette gecombineerde huiden
• Heeft een ontstekingsremmende werking

De werkwijze van de behandeling is nagenoeg hetzelfde als de Glycolzuurpeeling, enkel zijn er hier andere gradaties waarmee gewerkt word. Wel kan de huid kan na de behandeling rood en jeukerig aanvoelen en kan het wat gaan schilferen. Het jeukerige gevoel en de roodheid trekken geleidelijk aan weg, maar het is zeer raadzaam om de huid goed te verzorgen met onze After Care kit. 

Voor tarieven klik op prijslijst 

Jessner peeling

Jessner

 De Jessner peeling is geschikt voor alle vormen van acne, hyperpigmentatie en is tevens inzetbaar om de huid een 'boost' te geven.

De actieve ingrediënten zijn:

– Salicylzuur 14%
– Resorcinezuur 14%
– Melkzuur 14%

Salicylzuur:

Zie Salicylzuurpeeling voor meer uitleg.

Resorcinezuur:

Werkt effectief tegen acne, heeft een remmende werking op de talgproductie en pakt de acne veroorzakende bacteriën aan.

Melkzuur:

Dit werkt verhelderend op de huid omdat de melkzuur de vorming van tyrosinase remt; dit is een enzym die betrokken is bij de vorming van melanine (pigment) in de huid.

Hoe ziet een behandeling eruit met de Jessner peeling?

De huid word allereerst goed gereinigd en ontvet net zoals bij de andere peelingen.

De Jessner peeling kan in meerdere lagen aangebracht worden naargelang de dikte van de huid en wat deze gewend is. U zult een aantal minuten de huid voelen branden, om de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken geven we u een ventilatortje in de hand om deze voor het gezicht te houden. De huid zal na de behandeling gevoelig en strak aanvoelen. Na 3 á 4 dagen begint de huid met vervellen, bescherm uw huid goed met een beschermingsfactor de komende maand om pigmentatieverstoringen tegen te gaan.

Voor tarieven klik op prijslijst 

TCA peeling

TCA peeling

De TCA (trichloor azijnzuur) peeling is een intensievere peeling die oppervlakkige lijntjes verzachten en verkleuringen van de huid verminderen.

De effecten van een TCA peeling zijn vergelijkbaar met die van een (micro)dermabrasie en een lichte laserbehandeling. Fijne lijntjes worden verzacht, alsmede de kleur van de huid meer egaal gemaakt. Deze peeling werkt zowel preventief als probleemoplossend en is geschikt voor iedereen die de zichtbare gevolgen van huidveroudering wil verminderen. Een TCA peeling heeft vooral een sterk verfrissend effect en is naast het gezicht ook geschikt voor hals en decolleté. De huid blijft langer mooi en egaal, wanneer een peeling regelmatig wordt uitgevoerd. De conditie van een huid die bijvoorbeeld is aangetast door roken, zon, vermoeidheid of stress, verbetert significant na een peeling.                                                                                                         

De eerste dagen na de behandeling voelt de huid wat strak aan. Na ongeveer drie dagen gaat de huid als het ware vervellen. De dode huidcellen laten dan langzaam los. Belangrijk is dat u aan deze ‘korstjes en velletjes’ niet trekt. Een week na de behandeling zijn de oude huidcellen volledig afgestoten en komt er een nieuwe huid voor in de plaats. Een egalere huid waarbij oneffenheden grotendeels verdwenen zijn. De huid is nog wel kwetsbaar. Er wordt dan ook dringend geadviseerd niet te zonnebaden en in de buitenlucht altijd een verzorging met een hoge beschermingsfactor te gebruiken om de huid te beschermen tegen UV-licht. Dit om ongewenste huidverkleuringen te voorkomen. Na circa 2 weken wordt het resultaat van de peeling bekeken. Het kan zijn dat voor een optimaal effect de behandeling soms 1 of 2 keer herhaald moet worden.

Waarvoor gebruiken we een TCA Peeling?

  • Frissere en jongere uitstraling van de huid
  • Verbetering van de conditie van de huid                                                           
  • Verbetering huidstructuur, verfijnen van de poriën                                                                                      
  • Verminderen van fijne lijntjes en rimpels                                                                         
  • Verminderen van pigmentvlekken

Kuurmogelijkheden zijn mogelijk, dit verschilt per persoon.
U bent van harte welkom voor een gedetailleerd advies!

Voor tarieven klik op prijslijst 

Red Carpet peel

Red Carpet peel

Een peeling met een mix van TCA, Retin- A en BHA zorgen ervoor dat oppervlakkige lijntjes verminderen. Maar tevens voor huiden met pigmentaties en grove/ vale huidstructuren zijn geen probleem voor deze peeling.

Deze peeling word op dezelfde manier toegepast als de Salicyl en Glycolzuur peeling. Er bestaan meerdere gradaties in deze peeling, dit word afgestemd naar uw huidconditie en wensen. We reinigen de huid intens alvorens wij de peeling starten. De huid zal wat gaan tintelen en prikkelen, tevens wordt de huid sterk doorbloedt tijdens deze peeling.

Na enkele dagen zal de huid wat rood blijven, droog aanvoelen en vervellen. Verzorg uw huid dus goed.

Waarvoor gebruiken we een Red Carpet peel?

• Acné
• Pigmentaties zoals levervlekken zonschades
• Fijne lijntjes, specifiek rond de ogen en mond
• Grovere huidstructuren

Voor tarieven klik op prijslijst 

Voor tarieven klik hier